Pengikut Warisan Kraf

Aktiviti Rohana Warisan Kraf


Seni Kraftangan 
Rohana Warisan Kraf

Replika Rumah
Keluaran Terhad!!
Bahan : corrugated plastic sheet
Berminat hubungi Nisa di 018-972-2287 






Replika Rumah Mingkabau
Keunikan hasil seni dari rakan rwk.
Bahan dari gabungan bahan baru dan kitar semula.

Tempahan hubungi : Nisa 018-972-2287 





Sesuai untuk lampu tidur di rumah, hotel, homestay, resort, kedai makan 

atau diletakan di anjung berkonsepkan suasana desa.
Kod : LT 02


Replika rumah kampung. Rekabentuk ini dibuat melalui apa yang terlintas
difikiran sahaja dan tidak mengikut plan asal sesebuah rekabentuk rumah kampung.
80% bahan adalah dari kertas.
Kod : RRK 01


Origami Swan ini dijadikan sebagai hantaran di majlis pertunangan.
Satu kelainan dan unik !!
Kod : OS 55


Bakul Hantaran bersama hiasan berkonsepkan taman bunga/burung.
Kod : BH 070


Bakul berbentuk buah. Sesuai untuk menyimpan alatan menjahit,
coklat berbungkus, hadiah, hiasan dan banyak lagi mengikut kreativiti anda.
Kod : BBB062


.........................................................................................................................................

ALHAMDULILLAH.

Rohana Warisan Kraf di pilih untuk bersama-sama menjayakan karnival 
pembelajaran sepanjang hayat ( My3L )  peringkat kebangsaan 
di Sacc pada 16 - 17 Nov 2013 dengan lancar.

Setinggi-tinggi terima kasih kepada KOLEJ KOMUNITI HULU LANGAT khususnya
dan Kementerian Pendidikan Malaysia kerana mengadakan program sebegini. 
Kami berharap  segala ilmu dan dorongan yang dicurahkan
 pada pengunjung dapat dimanfaatkan sebaik mungkin. 

Kami ingin berkongsi sebahagian gambar pengunjung di karnival pembelajaran sepanjang hayat ( My3L ) yang menunjukkan minat dan bersungguh-sungguh untuk belajar. 

 Layari juga facebook kami : www.facebook.com/kraftangan.kertas 

Penyerahan Sijil kepada Rohana warisan kraf di karnival My3L sacc oleh 

Ketua Pengarah 
Jabatan Pengajian Kolej Komuniti
Kementerian Pendidikan Malaysia
( En. Amir Bin Md Noor )

Terima Kasih dari kami - Rohana Warisan Kraf.













Pengarah Kolej Komuniti Gerik, Perak antara yang mengambil bahagian.
 Tahniah!! 











TERIMA KASIH DAN TAHNIAH

Semoga dapat berjumpa lagi...

ROHANA WARISAN KRAF

........................................................................................................................

Assalamualaikum.

Dah lama tak update di laman aktiviti ni..

Temui kami di karnival My3L ( pembelajaran sepanjang hayat ) di SACC pada 16-17 Nov 2013.

Anda berpeluang mempelajari cara-cara membuat kraftangan dari kertas suratkhabar dengan lebih dekat. Terima kasih kepada Kolej Komuniti Hulu Langat di bawah kementerian pendidikan Malaysia kerana menjemput Rohana Warisan Kraf untuk bersama-sama menjayakan karnival My3L.


Datanglah beramai-ramai kerana banyak aktiviti yg menarik di sana.. 

Masuk adalah percuma !! 
Tolong sebarkan maklumat  ini pada kawan-kawan dan saudara ye..
Banyak lagi aktiviti-aktiviti lain menarik yang disediakan.  
Jumpa di sana !!!
 Gambar: Karnival My3L datang lagi... Kali ni di SACC (Shah Alam Convention Centre) Shah Alam. Banyak pengisian menarik yang diatur sepanjang Karnival. Ayuh ramai-ramai kita kunjungi ruang pameran Karnival.

.........................................................................................................................................
Di antara rekabentuk Origami yang digemari ramai.




!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!
1 Nov. 2011

Antara tempahan rekabentuk lampu gasolin
 yang terbaru dari pelanggan. Gambar di bawah adalah rekabentuk
yang belum siap sepenuhnya.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
30 Okt. 2011


Diantara rekabentuk tempahan mengikut citarasa pelanggan.
Bakul telur / cenderahati untuk majlis perkahwinan.
Terima kasih kepada Syikin dari Putrajaya atas tempahan anda.





Warna : Beech


11 comments:

bee's orange said...

congrats 4 the luccky darll :)

Liena2402 said...

tq..hee.rasa bertuah je haritu..kak rohana x sempat nk menganyam lg...bz ke kuliah..hee

Rohana Warisan Kraf Hubungi 017-2069629 said...

Tak pe dik Liena..ada masa boleh buat..ada apa tanya k..:)

minta izin paparkan nama dan url blog Liena di atas ye..Sambil-sambil promote blog Liena sekali..:)

Azekzk said...

tggu yg ke 200 bru dpt gift. hehehe..

Rohana Warisan Kraf Hubungi 017-2069629 said...

Azezk, kat atas tu contoh je..jadual pengikut yg ke berapa dah ada..kalau tempoh dah matang utk musim ke - 2 ni pengikut yg ke 110 pon boleh jd pemenang..hehehe

Follow n rajin2 tinggalkan jejak k..:)

EmpayarUtama said...

Tumpang gembira. Tahniah buat pemenang :)

fieda said...

tahniah buat pemenang..

putri=) said...

tanx a lot kak rohana ... x sgka jd pmng ye ...mga Allah mmbls jasa baik akq...amin... ^_^

Rohana Warisan Kraf Hubungi 017-2069629 said...

Sama-sama Putri..hadiah ni tak seberapa tapi cukup untuk kenangan..Terima kasih n Tahniah..amin..:)

AYRIY ZONE said...

Selamat atas pemenangnya..

Hasheenabeevi Mohamed Attaullah said...

Tahniah